dijous, 29 d’octubre del 2009

La sospita es confirma.

Fa unes setmanes vaig anunciar que el campionat de las españas estava concedit des de feia mesos, pel que podríem anomenar favoritismes o tràfic d’influències.


Fa pocs dies la FEDME ha fet públic el calendari 2010 de “carreras por montaña” i efectivament, s’ha confirmat el que m’havien avançat. Si bé amb algunes matitzacions o lleugers canvis.

No ha estat el campionat individual, si no el d’equips el que ha estat concedit a “dit”, des del mes de maig. En el decurs del Campionat d’Euskadi , la marató de Vitòria-Gasteiz, quan persones vinculades al “area de Carreras por Montaña de la FEDME”, en conversa amb els organitzadors de la cursa (principalment l’empresa Ascentium), es van comprometre a adjudicar a aquesta cursa el campeonato de España.

Finalment ha estat el campeonato per equips, però si ens fixem bé han tingut que fer un “arreglillo” per que això fos possible. Han creat una nova cursa, ja que la marató que la mateixa organització porta a terme la deixen a les dates habituals, al mes d’octubre i més curta.

Recordem que aquesta nova cursa, serà la seva primera edició, fins ara mai una cursa en la seva primera edició, ha format part del “calendario”, per què aquesta sí?. Queda clar que hi ha un compromís per que sigui així. Un nou capítol d’amiguismes i corrupteles.

Pel que fa a la resta del “calendario” és més del mateix. És curiós que una cursa com la de Sóller, amb un recorregut dur i autèntic de muntanya (no d’alta muntanya) sigui la cursa que té els famosos “coeficientes” més baixos de tota la copa, inclòs per sota dela cursa de Fons de Tardor.

Per primer cop en molts anys, i jo me n’alegro, no hi ha cap cursa catalana al “calendario”, senyal del poc interès que desperta la “copa del imperio” i de que per fi les nostres entitats, s’han cansat de pagar tributs a la FEDME

2 comentaris:

alain ha dit...

Lo que da pena es que en el 2009 la seleccion vasca no disputó la copa de españa. Salvo ohiana Kortazar, los demás solo oturia porque era world serie. No mezclar politica con deporte. Ya esta bien. Y a algunos de la catalana, también poco interes. Las selecciones autonomicas de Cat y Eus,deben tener gente para correr copa mundo, copa españa y copa autonomica, sino que dejen paso a otros y se dediquen a la politica.

Lluís ha dit...

No es tracte de tenir gent o no tenir gent. Jo et puc parlar per Catalunya, que és el que conec i el que he viscut. La prioritat de corredors i tècnics són les competicions internacionals i per aquest motiu es reben diners del Consell Català de l’Esport. Les competicions de l’estat Español, venen imposades per la pròpia federació catalana i et puc dir que no són gaire atractives per els nostres corredors, ni esportivament ni sentimentalment, però els obliguen a córrer. En quan a les autonòmiques, la selecció catalana no hi participa, seria com si a la lliga de futbol, jugués la roja a la primera divisió. Les competicions catalanes són el bressol del nous corredors que han de formar part de la Selecció.
En quan a política i esport, els primers en barrejar-ho són la pròpia FEDME, quan no deixa a Catalunya i Euskadi competir allà on ho volen fer, apropiant-se dels seus corredors “por la ley del imperio”

Lluís