dilluns, 14 de setembre del 2009

Ni un euro més a España

Davant de la convocatòria de la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) per presentar sol•licituds per la Copa i Campeonato de España de Carreras de Montaña, els clubs i entitats catalanes, haurien de dir “NO” a aquestes competicions.
Si de tots és sabut que la FEDME, s’embutxaca cada any més de 45.000 euros dels federats catalans, i uns milers més dels clubs que segueixen paguen diners per tal que els seus socis dupliquin la llicència esportiva, la catalana i la española.
Tornant a la convocatòria de la FEDME, entrar en els seus calendaris és un “valor seguro”. La pregunta és, per que les curses més prestigioses, tant de Catalunya (Berga, Olla de Núria, etc), com d’España (Alpino Madrileño, Zagama, etc), no en volen saber res del calendari?. També es diu a la convocatòria que des de la creació de la ISF (International Skyrunning Federation), la federació que no ens deixa competir com a Catalunya (gràcies a la FEDME), ha augmentar la participació a la Copa d’España; que s’ho facin mirar, ara per ara en el darrer any, la participació de corredors a disminuït en més d’un centenar.
Una cursa, que encara i així, vulgui participar a aquesta “prestigiosa” competició, haurà de d’abonar entre 1500 i 2000 euros, més IVA, que segons la FEDME serveix per pagar els honoraris i desplaçaments dels àrbitres i dotar econòmicament els premis finals de la Copa i el Campeonato, és dir que a la FEDME, la competició no li costa un euro, ho paguen tot els clubs. Per cert, els que tingueu la convocatòria, podreu veure la contradicció dels punt s 1 i 2 de les condicions econòmiques.
A més, el suposat club que vulgui formar part en aquest “xollo” esportiu, també haurà de pagar, la manutenció i allotjament dels tres àrbitres i de tres personatges (delegats) més que designi la FEDME. A més de dotar la cursa en premis en metàl•lic, 3000 euros si es tracta del campeonato.
Per si els motius econòmics no són suficients, caldrà afegir-hi els inconvenients organitzatius. Si una cursa té com espònsors, que no siguin Salomon o PowerBar, que es vagi oblidan del tema, doncs aquestes marques tenen l’exclusiva del “calendario”. Cal recordar que el responsable de “las carreras por montaña de la FEDME”, és assalariat de PowerBar (tràfic d’influències?).
A més tota aquella cursa, que amb el temps ha aconseguit un equip organitzatiu, que s’encarrega de tota la logística de la competició (cronometratge, megafonia, etc), malgrat que tingui un merescut reconeixement, no serveix de res, la FEDME imposa la seva pròpia empresa, amb tot el que això suposa, això sí, tal i com diu la convocatòria, el speker o lucotor, el pot posar l’organització de la cursa i “le facilitaran el micrófono conectado a la megafonia general”; Ostia quin detall, no quedarà desganyitat cridant com un “poseso”.
A més la FEDME considera prioritari que a les seves curses només participin federats a la federació estatal, és dir que queden exclosos els federats FEEC, a no ser que hagin pagat el peatge de l’habilitació.
Per tot això i per tot el que estem vivint avui en dia com a País, hauríem de dir “NO” a les competicions de la FEDME. Tenim a casa nostra, suficients curses, de tant o més nivell que les que es fan a España i no hi ha cap necessitat d’anar més enllà del nostre territori per aconseguir curses de reconegut prestigi.

Convocatòria FEDME: http://www.fedme.es/?action=noticia.noticia¬icia=1472

1 comentari:

Diego Lezcano López ha dit...

en esta ocasion estoy totalmente de acuerdo contigo, estos quieren montar una multinacional y el cargo les queda grande